Op 23 november 2017 bracht  een afvaardiging van Lionsclub Velsen een bezoek aan Lionsclub Schiphol .

Plaats van samenkomst de “Jet-Lounge” van JetSupport gevestigd in Hangar 3 op Schiphol-Oost, alwaar zij om 17:00 uur werden ontvangen door gastheer Ton van Deursen, President van LC Schiphol en tevens directeur van JetSupport.  Van hieruit  bracht de groep van totaal 21 personen in tweeën gedeeld o.l.v. Paul Chün en Flip Martens beiden lid van LC Schiphol en managers van de KLM Motoren en Paul Chun legt uitOnderhoudsdienst een bezoek aan KLM Jet Engines. Hier kregen ze een presentatie van het KLM onderhoudsprogramma.  KLM onderhoudt daar  niet alleen eigen vliegtuigen en motoren, maar doet dat ook voor vele buitenlandse luchtvaartmaatschappijen. Ook werden in hangar 14 een Boeing 747 en een Airbus van binnen bekeken. In de laatste worden momenteel de eerste reeks nieuwe Business-Class stoelen geplaatst. Fotograferen was hier om concurrentie redenen absoluut niet toegestaan. Een kijkje dus in de nieuwste en modernste staaltjes van luchtvaarttechniek. De oh en ah’s waren dan ook niet van de lucht.

Teruggekomen in de “JetLounge” bood LC Schiphol een drankje aan met haring uit Zandvoort en was door huiscateraar Aerochefs tegen kostprijs voor een lekkere gevulde tomatensoep en luxe belegde broodjes gezorgd ter versteviging van de inwendige mens.

Hierna werd het gezelschap door gastheer Ton van Deursen door zijn JetSupport BV rondgeleid. Hier wordt  in 3 hangars onderhoud en beheer aan privé- en zakenvliegtuigen uitgevoerd. Een hangar dient als uitvalsbasis voor de Kustwacht, die van hieruit met 2 Type Dornier toestellen 24/7 dienst doen  en waarin tevens het Nederlands Luchtvaart Laboratorium met een testvliegtuig is gevestigd.

Geheel volgens de slogan van de Lions “We Serve” was van tevoren afgesproken dat alle deelnemers een vast bedrag zouden betalen, waarvan het surplus naar een goed doel gaat. In goed overleg was besloten om het bedrag over te maken naar de KNRM waarvan het hoofdkantoor in IJmuiden-Gemeente Velsen staat. Henk Böhre, lid van LC Schiphol en woonachtig in Zandvoort, had van tevoren contact gezocht met de KNRM Zandvoort en Jan-Willem van den Bout-schipper van de “Annie Poulisse”- uitgenodigd om de avond bij te wonen en de cheque t.b.v. € 350 in ontvangst te nemen.

Tijdens de borrel heeft Jan-Willem het werk van de KNRM toegelicht.  Ook hiervan waren de aanwezigen zeer onder de indruk.

De KNRM is dé hulpverlener op het water, op zee, en ruim binnenwater. Reddingboten en vrijwilligers zijn 24 uur per dag beschikbaar voor spoedeisende hulp en niet-spoedeisende hulp. Op basis van goed zeemanschap verleent de KNRM hulp op het water aan een ieder die hierom vraagt. KNRM redt en helpt, kosteloos. Zie www.knrm.nl

Overhandiging van 350 Euro aan KNRM
      Peter Hougardy van LC Velsen (links) en Henk Böhre van LC Schiphol (midden) overhandigen cheque aan Jan-Willem van den Bout.

De bezoekers van LC Velsen en de gastheren van LC Schiphol