Tijdens het Lionsclub Schiphol lezingcircuit van 2016/2017 hebben we donaties ontvangen voor het door ons gesteunde goede doel Metakids.

Op 27 november 2017 overhandigde president Ton van Deursen een cheque van 600 euro.

Stichting Metakids wil alle metabole ziekten behandelbaar maken, want om de dag overlijdt er in Nederland een kind met een metabole ziekte (ook wel stofwisselingsziekte genoemd). Deze onbekende ziekte staat in de top-3 doodsoorzaken van kinderen in Nederland.

Bij kinderen die met een metabole ziekte worden geboren, gaat er iets mis in hun chemische ‘fabriek’. Metabole ziekten zijn slopers, letterlijk. Ze maken het lichaam kapot.

Veel voorkomende gevolgen zijn verstandelijke en/of lichamelijke achteruitgang, dementie, hartfalen, doofheid, blindheid, ademhalingsstoornissen en jong overlijden.

Stichting Metakids financiert onderzoek om metabole ziekten behandelbaar te maken.

Lees meer op www.metakids.nl