Voor de vijfde mail faciliteerde de Lionsclub Schiphol het Ester Fonds bij het mede organiseren van een feestelijk charitydiner ten bate van de Peter Pan Vakantieclub. Dit gebeurde op 3 november 2018 op een wel heel bijzondere locatie: in de Transavia-hangaar op Schiphol Oost, onder de vleugels van twee Boeings 737 van Transavia.

Het was zeer symbolisch dat niet alleen de Peter Pan Boeing in de hangaar stond maar ook – toevallig voor reparatie – de Peter Legro Boeing: Transavia’s oud-directeur Legro stond tenslotte aan de wieg van de oprichting van de Peter Pan Vakantieclub. (Foto overzicht)

230 gasten borrelden, aten en genoten van optredens van zangeres Henna Dee – begeleid door pianist Bert Smorenburg –, dj Shane en pianist Frank Affolter, die allen belangeloos hun medewerking verleenden.

Restaurant De rustende Jager uit Nieuw Vennep verzorgde een vijfgangendiner aan feestelijk gedekte tafels, terwijl gastvrouw Annemiek Holkeboer van de Luchthaven Schiphol de presentatie voor haar rekening nam.

Een hoogtepunt van de avond was de veiling onder bezielende leiding van Diederik Westerhuis, oud-directeur van veilinghuis Sotheby’s Mak van Waay.  25 Kavels kwamen onder de hamer,

Variërend van vluchten met een privéjet, de Dutch Dakota en twee Blackshape gevechtsvliegtuigen, tot hotelovernachtingen, een campervakantie, de nieuwste koffertjes van Transavia en het laten schilderen van familielid of huisdier. Westerhuis zweepte de diverse bieders vakkundig en geestig tegen elkaar op. De zaal leefde intens mee terwijl de spanning hoog opliep. De opbrengst van de veiling, inclusief de loterij met eveneens prachtige prijzen, was 45.500 euro.

Het Esterfonds dankt zijn naam aan Transavia-stewardess Ester Kint. Vóór haar plotselinge overlijden in 2003 werkte ze met grote inzet mee aan het begeleiden van de zieke kinderen die meevlogen met de Peter Pan Vakantieclub; voor haar vader en haar weduwnaar was dit de reden om dit fonds op te richten. Sommige kinderen die onlangs mee op reis gingen, waren aanwezig tijdens het diner; een van hen deed ontroerend verslag van haar vakantie met de Peter Pan Vakantieclub.

De leden van de Lionsclub Schiphol droegen aan deze avond bij door hun luchtvaart gerelateerde en financieel organisatorische kennis aan te bieden, hun contacten in te zetten en diverse veilingkavels samen te stellen. Anderen boden concrete ondersteuning op de avond zelf, waardoor ook deze vijfde charity-avond op een toplocatie een groot succes werd.